Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

Ομάδα γονέων: 10 συναντήσεις για αποτελεσματική επικοινωνία με τα παιδιά

«Το να είναι κάποιος γονιός είναι τέχνη»,  Μυρτώ Γεωργίου Νίλσεν

Ο γονεϊκός ρόλος είναι ένας δύσκολος, απαιτητικός, υπεύθυνος και σε συνεχή εξέλιξη ρόλος. Απαιτεί ικανότητες, δεξιότητες, δημιουργικότητα, έμπνευση καθώς  από την στιγμή που κάποιος γίνεται γονιός, ξεκινάει ένα μεγάλο «ταξίδι» όπου καλείται να πάρει την ευθύνη να αποφασίζει, να επιλέγει και να πράττει ό,τι κάθε φορά κρίνει απαραίτητο για την ανατροφή του παιδιού του, έχοντας ως μοναδικά εφόδια το δικό του βίωμα και εμπειρία ως παιδί και την επιθυμία του να τα καταφέρει και να ανταποκριθεί σε έναν καινούριο ρόλο άγνωστο και απαιτητικό.

Στόχος της ομάδας είναι να μπορέσουν οι γονείς να εκφράσουν τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, να κατανοήσουν τη σχέση που έχουν με το παιδί τους, να πάρουν απαντήσεις για θέματα που τους απασχολούν, και αναζητήσουν νέους τρόπους επικοινωνίας και συμπεριφοράς

Οι γονείς  θα αναπτύξουν δεξιότητες για να  επικοινωνούν αποτελεσματικά  με τα παιδιά τους, να επιλύουν τις συγκρούσεις,   να βοηθούν τα παιδιά στο να επιλύουν τα προβλήματά τους, να ακούνε με τέτοιον τρόπο, ώστε τα παιδιά να νιώθουν ότι τα καταλαβαίνουν, να ενδυναμώσουν και να βελτιώσουν τη σχέση με τα παιδιά τους.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής:
Κάθε 1η και 3η Τετάρτη του μήνα  19.00 – 21.00

Έναρξη ομάδας: 6-2-2019

Τόπος διεξαγωγής
Συναίσθηση – Ψυχολογικό Θεραπευτικό Κέντρο
Κοκκιναρά 35, Κηφισιά
(δείτε στο χάρτη πώς θα έρθετε)

Εισηγητής:
Μάντζιου Βασιλική,
Ψυχολόγος MSc – Υπαρξιακή  Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών: 12 συμμετοχές

Δηλώσεις συμμετοχής:
210 8085370
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.