Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

Θεραπεία μέσω Skype

Παραδοσιακά, οι συνεδρίες γίνονται κατ’ ιδίαν μεταξύ του ψυχολόγου και του θεραπευόμενου σε ένα δωμάτιο/γραφείο. Η τεχνολογία το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει επιτρέψει να γίνονται συνεδρίες ακόμη και όταν τα δύο μέρη της συνεδρία δεν μπορούν να βρεθούν από κοντά.

 Έτσι, η θεραπεία μέσω Skype, μεταφέρει τη συνεδρία από το γραφείο στον υπολογιστή, με τον ψυχολόγο να βρίσκεται στο γραφείο του και τον θεραπευόμενο σε οποιοδήποτε μέρος είναι καλύτερο για αυτόν, συνήθως στο σπίτι.

Η ψυχοθεραπευτική διαδικασία μέσω Skype είναι ίδια σε πολύ μεγάλο βαθμό με την κατ’ ιδίαν συνεδρία και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι τα αποτελέσματα των συνεδριών μέσω Skype είναι ίδια με εκείνα της κανονικής συνεδρίας.

Για να μπορέσουμε να δουλέψουμε θεραπευτικά μέσω Skype, ιδανικά χρειάζεται να έχει προηγηθεί μία συνεδρία από κοντά, δεδομένων και των συνθηκών, ώστε να καθοριστεί το αίτημα και το θεραπευτικό συμβόλαιο.

 

Γιατί να επιλέξετε τις συνεδρίες μέσω Skype:

 • Σας εξυπηρετεί χρονικά καθώς αποφεύγετε τις μετακινήσεις και κερδίζετε χρόνο, ειδικά αν βρίσκεστε σε άλλη πόλη της Ελλάδας.
 • Είναι η ιδανική προσέγγιση για Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν να βρουν έναν ψυχολόγο που να μιλάει Ελληνικά.
 • Αν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας για κάποιο χρονικό διάστημα, δε χρειάζεται να χάσετε τη συνεδρία σας, απλά ανοίξτε τον υπολογιστή σας και συνδεθείτε.
 • Δημιουργεί μία αίσθηση ασφάλειας και άνεσης σε ορισμένους ανθρώπους οι οποίοι δεν θέλουν νε επισκεφθούν έναν ψυχολόγο που βρίσκεται στην πόλη τους.
 • To Skype παρέχεται και σε μορφή εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα επομένως ακόμη και αν κάποια στιγμή δεν διαθέτετε ηλεκτρονική υπολογιστή, η συνεδρία μπορεί να γίνει και μέσα από το κινητό σας τηλέφωνο.
 • Υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στους χρόνους των συνεδριών, κάτι που είναι ιδανικό για ανθρώπους με πολυάσχολη ζωή και τους εργαζόμενους με βάρδιες.
 • Ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται να φύγουν από το σπίτι για διάφορους λόγους (συναισθηματικοί, οικογενειακοί, υγείας κτλ). Η θεραπεία μέσω Skype βοηθά να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από το σπίτι.
 • Ενισχύει τη σχέση καθώς λειτουργεί εξαιρετικά σε περιπτώσεις όπου ο άνθρωπος είναι απομονωμένος και αντιμετωπίζει συναισθηματικές δυσκολίες. Σε παρόμοιες περιπτώσεις όμως η θεραπεία, ανάλογα από το πως θα κρίνει ο ψυχολόγος, ίσως χρειάζεται να γίνει κατ’ ιδίαν.
 • Οι συνεδρίες μέσω Skype είναι φυσικά και αυτές εμπιστευτικές και το περιεχόμενο των συνεδριών δεν διαρρέεται πουθενά.
 • Η θεραπεία μέσω Skype δεν ενδείκνυται για θεραπευόμενους που βιώνουν μείζονα ψυχολογικά προβλήματα και αυτοκτονικές τάσεις. Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε αντιμετωπίζετε ψυχολογικά προβλήματα, χρειάζεται να παραπεμφθείτε σε έναν ψυχολόγο ή σε ένα νοσοκομείο για να δεχθείτε βοήθεια.
 • Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν νιώθετε ότι δεν λαμβάνετε τη βοήθεια που αναμένατε μέσω της θεραπείας Skype, μπορείτε να το συζητήσετε με τον ψυχολόγο σας και να βρείτε την ιδανική λύση για εσάς. Ίσως να νιώθετε ότι θέλετε περισσότερα και να ωθηθείτε να ξεκινήσετε μία κατ’ ιδίαν συνεδρία.

Για να ξεκινήσετε τη συνεδρία σας μέσω Skype, πηγαίνετε στη διεύθυνση https://www.skype.com/el και δημιουργήστε έναν λογαριασμό. Είναι πολύ γρήγορο και εύκολο.

Για να ζητήσετε συνεδρία μέσω Skype με τους ψυχολόγους του Ψυχολογικού Θεραπευτικού Κέντρου «Συναίσθηση» επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλ.: 210 8085370
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή στείλτε απευθείας μήνυμα στο Skype λογαριασμό του ψυχολόγου:

Χάρης Πίσχος: hapischos1
Βασιλική Μάντζιου: vasiliki mantziou