Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

  • Αρχική
  • Ψυχολογικό Θεραπευτικό Κέντρο "Συναίσθηση"

H Βασιλική Μάντζιου είναι ψυχολόγος, (αριθμός Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος 3765 /07 - 01 – 2000).

Ολοκλήρωσε τις Πανεπιστημιακές της σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το 1992.

Το 1994 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχολογίας Παιδιών και Ενηλίκων”, με Τομέα Εξειδίκευσης την Ψυχιατρική Ενηλίκων στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και το 1997 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Ειδικεύσεως εις την Κοινωνική Ψυχιατρικήν” στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εξειδικευθεί στην Υπαρξιακή-Συστημική Προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.) και του European Family Therapy Association. (E.F.T.A.). Είναι εκπαιδευμένη θεραπεύτρια στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία ζευγαριών και μέλος του Ελληνικού Δικτύου για την Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (E.F.T.) και μέλος του International Center for Excellence in Emotional Focused Therapy.

Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις, ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια σε συνέδρια Ψυχολογίας και Ιατρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε δήμους, εταιρείες και οργανισμούς.

Eίναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων, από το Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. και έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια και συντονίστρια σε πολλά σεμινάρια και ομάδες.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πειραιά, στο ΤΕΙ της Αθήνας, σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όπου παρείχε ατομικές συνεδρίες, οργάνωνε ομάδες αυτογνωσίας και κύκλους σεμιναρίων σε φοιτητές και εκπαιδευόμενους και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιά, και του University of London. Εργάζεται σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας όπου αναλαμβάνει αξιολόγηση, διάγνωση παιδιών και εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων, ατομική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία.

Συνεργάζεται ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Ψυχολογικό Κέντρο «Συναίσθηση» προσφέροντας υπηρεσίες σε επίπεδο:

Ατομικής θεραπείας

Ομαδικής θεραπείας

Οικογενειακής θεραπεία

Θεραπείας ζεύγους μεσω της Συγκινησιακά Εστιασμένης θεραπείας

Θεραπείας μέσω skype

Διάγνωσης και αξιολόγησης παιδιών και εφήβων

Συμβουλευτικής γονέων

ο ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής Χάρης Πίσχος

Είμαι Ψυχολόγος απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχω επίσης Πτυχίο Κοινωνικού Λειτουργού και έχω ολοκληρώσει την ψυχοθεραπευτική μου ειδίκευση στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη".

Είμαι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας, μέλος της European Family Therapy Association και κάτοχος της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Ψυχολόγου "EuroPSY". Έχω διετελέσει Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και μέλος του "Standing Committee of Community Psychology" της European Federation of Psychologists Associations (E.F.P.A.). Έχω παρουσιάσει έρευνες και έχω κάνει πλήθος ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και ομιλιών σε Δήμους, σχολεία, συλλόγους, εταιρίες και φορείς για θέματα που αφορούν την οικογένεια, την εφηβεία, τις ανθρώπινες/ερωτικές σχέσεις, το γάμο, την υπέρβαση των εμποδίων και την εύρεση νοήματος στη ζωή μας.

Θεραπευτικά υποστηρίζω τους ανθρώπους σε:

- Προσωπική Θεραπεία
- Θεραπεία Ζεύγους
- Θεραπεία Οικογένειας
- Ομαδική Θεραπεία
- Συμβουλευτική και Θεραπεία Εφήβων
- Θεραπεία μέσω Skype

Αναλαμβάνω ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ψυχικής υγείας όπως:

- Κατάθλιψη
- Άγχος και Αγχώδεις Διαταραχές
- Κρίσεις Πανικού
- Διπολική Διαταραχή
- Διατροφικές Διαταραχές
- Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
- Θέματα σχέσεων ζεύγους - γάμου
- Θέματα σχέσεων στην οικογένεια
- Ψυχολογικά θέματα Ανδρών
- Διαζύγιο: συμβουλευτική και υποστήριξη γονέων και παιδιών
- Ψυχολογική υποστήριξη σε ζευγάρια κατά τη διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
- Ψυχολογικά θέματα στις εργασιακές σχέσεις και ισορροπίας ζωής - εργασίας
- Ψυχολογικά θέματα προσωπικής ανάπτυξης (στοχοθέτηση, διαχείριση χρόνου, ανθεκτικότητα, αυτοεκτίμηση και επίτευξη στόχων) 

 

Πλαίσιο υποστήριξης και θεραπείας:

Με τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τη διεργασία της θεραπείας, δουλεύουμε μαζί αναζητώντας τη δυσκολία στις σχέσεις και όχι στους ίδιους, ενισχύοντας τη θέλησή τους να υπερβούν δοσμένους ρόλους και εντολές που έρχονται από το παρελθόν και τους ζορίζουν στο εδώ και τώρα. Σέβομαι τις αδυναμίες και τους χρόνους του κάθε ανθρώπου και δουλεύουμε όχι μόνο για να καταστείλουμε τα δυσλειτουργικά συμπτώματα αλλά και να εξετάσουμε το νόημα που κρύβουν ώστε να ορίσουμε μαζί τους στόχους και τις προσδοκίες. Πιστεύω ότι η θεραπεία είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στον εαυτό του και ευχαριστώ τους ανθρώπους που μου επιτρέπουν να γίνομαι μέρος της πορείας τους.

Είμαι Ιδρυτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ψυχολογικού Θεραπευτικού Κέντρου "Συναίσθηση", εμπνευστής και δημιουργός του Επιστημονικού Site Ψυχολογίας PsychologyNow.gr, της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ψυχοθεραπεία TherapyNetwork.eu και δημιουργός και Επιστημονικός Υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφαρμογής για smartphone FiD (feelidentity.com) η οποία έχει ερευνηθεί από τη Ιατρική Σχολή Αθηνών με στατιστικά σημαντικά ευρήματα στη μείωση του άγχους. Την εφαρμογή FiD μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν στο Google Play για κινητά με λειτουργικό Android εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.feelidentity και για iOS για κινητά iPhone εδώ: https://apps.apple.com/us/app/appname/id965780989 

Επικοινωνία: 210 8085370 - 694 4203560 || Skype: hapischos1

Παραδοσιακά, οι συνεδρίες γίνονται κατ’ ιδίαν μεταξύ του ψυχολόγου και του θεραπευόμενου σε ένα δωμάτιο/γραφείο. Η τεχνολογία το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει επιτρέψει να γίνονται συνεδρίες ακόμη και όταν τα δύο μέρη της συνεδρία δεν μπορούν να βρεθούν από κοντά.