Κοκκιναρά 35, Κηφισιά, (+30) 210.80.85.370

άνδρας που κρατά το κεφάλι του σε ένα μπαλκόνι

Συμβουλευτική ομάδα Ανδρών

H Συμβουλευτική ομάδα Ανδρών είναι ένα ασφαλές πλαίσιο για να συζητηθούν και να αποτυπωθούν θέματα που απασχολούν τους άνδρες και δυσκολεύονται να διαχειριστούv. Είναι ολιγομελής (8-10 άτομα) και απευθύνεται σε ενήλικους άνδρες, οι οποίοι τώρα ή σε προηγούμενη φάση της ζωής τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με διάφορες προκλήσεις.

Η ανδρική ταυτότητα στο σήμερα:

Σήμερα, ο άνδρας καλείται να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του και να διαχειριστεί πολύπλοκα ζητήματα που πολλές φορές του φέρνουν αδιέξοδα. Οι σύγχρονες προκλήσεις και οι απαιτήσεις των ρόλων του, δεν αγγίζουν μόνο την επιφανειακή του υπόσταση αλλά και την εσωτερική του ταυτότητα και είναι πρωτόγνωρες για τον ανδρικό ρόλο καθώς δυσκολεύεται να ανταποκριθεί επιτυχώς.

Αναπόφευκτα του δημιουργούν μία αίσθηση ματαιότητας, ένα ακατάπαυστο άγχος, μία αυτοακύρωση και αυτοαμφισβήτηση του ανδρικού εαυτού που δυστυχώς πολύ εύκολα μπορεί να οδηγήσουν στην κατάθλιψη, σε επιθετικότητα, σε κρίσεις πανικού, αϋπνία, κατάχρηση αλκοόλ και καπνίσματος και ψυχοσωματικές εκδηλώσεις όπως έμφραγμα, υπέρταση, γαστρεντερολογικές διαταραχές, πονοκεφάλους και πόνους στο στομάχι. 

Η συμμετοχή στη συμβουλευτική ομάδα Ανδρών:

Τα μέλη της ομάδας δεν χρειάζεται να έχουν κάνει στο παρελθόν ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο και δεν χρειάζεται να έχουν κάποια συγκεκριμένη συναισθηματική ή ψυχολογική δυσκολία για να ενταχθούν στην ομάδα ανδρών.

Η ομάδα απευθύνεται στους άνδρες που επιθυμούν να επιλύσουν τις δυσκολίες τους, να διαχειριστούν επιτυχώς τις προκλήσεις και θέλουν μέσα από το ασφαλές πλαίσιο, υπό τον συντονισμό έμπειρου άνδρα θεραπευτή, να εκφράσουν θέματα που ναι μεν είναι κοινά για τον άνδρα, είναι όμως τόσο δύσκολο να ειπωθούν έξω στο κοινωνικό σύνολο.

Η ομάδα διακατέχεται από ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, οριοθέτησης και επικρατεί το απόρρητο σε όλη τη διεργασία. Υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες που τηρούνται από όλα τα μέλη και συμβάλλουν στην ομαλή διεργασία της ομάδας.

Αν έχετε απορίες για τη διεργασία των ομάδων, μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερα: Ομαδική Θεραπεία.

Τι θα κερδίσει το κάθε μέλος στη Συμβουλευτική ομάδα Ανδρών:

- Αποφόρτιση από τις δυσκολίες που βιώνει στο σήμερα
- Αναγνώριση των αιτιών πίσω από τα προβλήματα και εύρεση λύσεων
- Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής του
- Επεξεργασία και ικανή διαχείριση των σχέσεων του καθώς και τη δυνατότητά του να θέτει όρια σε αυτές
- Απόκτηση αίσθησης ελέγχου και δυνατότητα να ανταποκρίνεται επαρκώς στις προκλήσεις που βιώνει

Μία ατομική συνεδρία θα απαιτηθεί πριν την ένταξη κάθε μέλους στην ομάδα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1η συνάντηση Συμβουλευτικής Ομάδας:
4 Φεβρουαρίου 2019.

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής:
28 Ιανουαρίου 2019.

Ημέρα και ώρες συνεδριών:
Δευτέρα 19.30-21.00

Συχνότητα συνεδριών:
Κάθε 15 ημέρες.

Τόπος διεξαγωγής:
Συναίσθηση - Ψυχολογικό Θεραπευτικό Κέντρο, Κοκκιναρά 35, Κηφισιά.

Κόστος συμμετοχής:
70 ευρώ/μήνα.

Συντονιστής Ομάδος:
Χαράλαμπος Πίσχος, Ψυχολόγος MSc – Υπαρξιακός Συστημικός Ψυχοθεραπευτής

Δηλώσεις συμμετοχής:
210 8085370
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ετικέτες: Ομάδα ανδρών, άνδρας